Rooftop

Kort arbetsdag, bra dag med barnen, 30 graders värme, en perfekt ett års dag i USA med andra ord! Slutade redan vid två idag, så gick ut på en två timmars lång promenad, umgicks lite med familjen och planerade mina sista veckor. Spenderade sedan resten av kvällen med Siri, och vi slog på stor i kväll med både middag och efterätt på ett rooftop på Oldan. Efter tre timmar av god mat och mycket prat är jag nu hemma och letar efter något bra hotell vi kan bo på när vi ska bo down town i en vecka.
 
Siris kort
 

ONE YEAR!!

I dag för exakt ett år sedan stod jag på landvetter och sa hej då till familj, vänner och Sverige för ett år i Chicago och the U.S, och redo för det största äventyret av mitt liv än så länge. Beslutet jag tog att åka som au pair är det bästa beslutet jag någonsin gjort. Det va otroligt jobbigt att säga hej då till alla och inte veta någonting om hur mitt blivande år skulle se ut, det enda jag hade va ju trotts allt två resväskor och mig själv. Helt ensam tog jag mig till andra sidan atlanten och nu har jag lyckats skaffa mig ett helt vanligt liv här borta, måste erkänna att jag är så grymt stolt över mig själv!! Kommer aldrig glömma första gången jag steg av planet i Chicago och blev upphämtade av min värdfamilj. Från första studen jag träffade dom kände jag att detta skulle bli bra, kände mig verkligen välkommen hos dom, och så fortsatte det. Är så otroligt glad att jag hamnade i en så otroligt bra familj, som alltid ställt upp för mig och som tagit in min som en familjemedlem! Att jag skulle träffa så bra kompisar som jag gjort detta året trodde jag heller aldrig att jag skulle göra. Alla sa till mig att jag skulle träffa vänner för livet, vilket jag inte tog på alldeles för stor allvar, men det har jag verkligen gjort! Kan fortfarande inte fatta vart detta året har tagit vägen, sen när va jag inte den nya au pairen längre?
Även om jag haft ett helt underbart år så har självklart inte allt vart en dans på roser heller. Alla dåliga dagar man haft, men inte riktgit haft någon att ta ut det på, de dagar de känns som man bara vill explodera. Alla gånger, speciellt i början innna man kom in i allt då hemlängtan slog till. Då man insett vad man gett sig in på, att vara borta i ett helt år. De dagarna man bara önskade man kunde sitta hemma i sitt hus i Sverige med sin familj, de är sånna saker man lärt sig att uppskatta så grymt mycket, och det är de sakerna man saknar hemmifrån, saker man tog förgivet innan. 
Nu börjar jag dock känna att detta året går mot sitt slutet. Mammor, nanys, skolvakter och flera kommer fram på barnens skolor och frågar när jag åker, önskar mig lycka till mm. Allt är färdigt och inskickat till min area director, det enda jag har kvar är några få veckor i mitt älskade Chicago, kan inte fatta det och det gör så ont att veta att detta äventyret snart är slut. Samtidigt ser jag verkligen fram emot att träffa alla er där hemma och ett nytt äventyr står bakom hörnet och väntar på mig. Jag kommer komma hem tusentals erfarenheter rikare och känner verkligen hur jag växt under detta året. Kan låta löjligt och förmodligen inget någon annan märker, man jag känner det själv. Och jag har fått ut precis allt jag ville få ut av detta året! Har verkligen fått leva det amerikanska livet jag ville leva och jag älskar det precis lika mycket som jag trodde jag skulle göra om inte till och med lite mer! Måste säga att jag har haft det bästa året av mitt liv!! 

Family fun day!

Sommaren är snart slut och det är dax för barnen att börja skolan igen, vilket invigdes med en Sears (barnens skola) family fun day. Det fanns massa hoppborgar, barnen kunde fixa naglarna, mat, snacks, tävlingar, baseball och en Dj som spelade grymt bra musik, och fick iprincip med varendaste unge att dansa till musiken. Mycket imponerande och kan säga att det va rätt så kul att se alla små barnen stå och skaka på rumpan till I'm sexy and I know it, haha! Efter några timmar där tog jag med E till hennes första ballet lektion denna säsongen, och det va en stolt au pair som satt utanför och kollade, kommer sakna alla våra tjej stunder tillsammans! Efter det va jag ledig och åkte och fixade mig ett nytt körkort, och igår va jag och fixade ett nytt bankkort. Så de två viktigaste sakerna för tillfället har jag fått tillbaka, dock fick jag både bra och dåliga nyheter hos banken igår. Idioten hade använt upp alla pengar på mitt kort!! Hoppas bensinen jag betalade för rann ur, maten han köpte smakade skit och kaffet han köpte på dunkin donuts smakade blask!! Dock är den goda nyheten att jag fick alla pengar jag blev av med från kortet tillbaka, wihoooo!!  
 

Weird weekend

En helg som inte riktigt blev som jag tänkt mig... Hade en mysig jobb/hemmakväll med barnen i fredags, stranden på lördags förmiddagen innnan jag jobbade några få timmar. Möte sedan upp Siri och Zara på tåget för en utekväll. Vi åkte till Lincoln Park och satte oss på en restaurang innan vi gick vidare mot wrigley ville där vi möte upp Francesca för att gå vidare till en bar. En kväll som började bra med bra sällskap och bra musik, innan jag upptäckte att någon snott min plånbok ur min väska. Det finns aldrig ett bra läge för en sån sak, men just nu va nog ett av det olägligaste tillfällena det kunde hända på. En plånbok och allt i är lätt att fixa tillbaka och han valde ju fel person att ta i från om han hade tänkt att tjäna på det. Men det som stör mig mest är att jag blev av med alla grejer som jag verkligen vill ha med mig från detta året. Six flags kort som jag förmodligen aldrig kommer skaffa igen, körkort, bankomat kort, mm. Gör mig så jävla förbanad att någon idiot går där ute med min plånbok, mina pengar, mina körkort, mina bankkort, mina medlemskort, min tågbiljett MINA grejer, som inte tillhör någon annan än mig själv, får väl dock vara glad av över att allt går att lösa. I dag har jag haft en riktig svenne söndag, legat hemma i sängen, åkte till Siri och kollade på en film med tjejerna en stund och nu sitter jag på starbucks och väntar på att Siri ska bli färdig på sitt au pair möte... Tack och hej!!
 
  

Goodbye Malin!

Trodde aldrig dagen skulle komma! Efter en bra dag på jobbet och en promenad med Siri åkte vi hem till Veronica för en sista kväll med Malin som åker hem till Sverige i morgon. Kan inte fatta att vi nu bara är fyra kvar av oss alla tjejer, och nästa på tur hem är jag! Hade en mysig kväll med tjejerna som slutade i en hög med tjejer som låg och grät. Kommer saknar dig obeskrivligt mycket Malin! Har haft 5 minuters gång avstånd emellan oss i ett år, pratat och setts iprincip varje dag, alla dagar down town, bilturrer, utekvällar, alla gånger vi ringt varandra för panik över shoppingen, listan skulle kunna göras lång! Jag älskar dig sjukt mycket, och saknar dig redan!
 
 

Wicker Park

Mjukstart på denna veckan med bara 5 timmar jobb, och avslutade arbetsdagen med en lång kvällspromenad med barnen. Det gör ont i hela mig när jag tänker på att jag snart ska lämna kidsen, I'm gonna miss them soooo much! Efter att jag slutat satte jag mig på tåget för att ta en drink med Malin, Francesca och Mike på en uteservering i Wicker park, It's a good monday!
 

Sunday

Tog en promenad med Malin till Starbucks, mötte sedan upp tjejerna på tåget för att åka down town. Åt lunch i Millenium park, chillade, lyssnade på live musik,  fixade naglarna och åt middag på Flat top. Livet från den ljusa sidan!!
 

Goodbye party

Kom hem från Michigan på eftermiddagen, packade upp och fixade lite grejer innan jag möte upp Siri på tåget ner mot city, och för en sista utekväll med både Malin och Luisa. På väg ner fick jag och Siri igen pratat och skrattat allt vi missat de senaste veckorna, väl framme satt vi bara och pratade och lite folk kom förbi och sa hej då till tjejerna, innan den riktiga festen började! Vi dansade, skrattade och hade en almänt grymt bra kväll innan vi drog ut på en av de bästa barerna jag vart på här i USA. Grymt amerikanskt och grymt bra musik, en väldigt lyckad kväll som slutade med Chicago style hotdog på 7eleven.
 
 
 
 
 

Two good weeks

Sista natten vid Glen Lake och imorgon är det dax att åka tillbaka till Chicago. Har haft två grymt bra veckor med min värdfamilj, har åkt båt, jetski, ring bakom båten, kommit upp på vattenskidor i några sekunder, paddlat kajak, tränat, spelat minigol, kört go cart, grillat, simmat i det turkosa vattnet, och i förrgår skaffad jag och C oss en "dry chit chat taning boat", där vi satt och pratade i timmar. Inser verkligen vilken underbar familj jag lärt att känna och också att jag bara har tre veckor kvar med dom.
Nu ska jag försöka sova till grannarnas party musik som får mina väggar att skaka. Om 6 timmar ringer klockan och då har jag också 6 timmar framför mig i en bil...
Har tyvätt inga kort att bjuda på, ska sno alla kort de tagit sen!   

Northern Michigan

Det blev en tidig morgon för mig och Simone i måndags. Vid 9 am tiden kom taxin och hämtade oss för att ta oss till O'hare. Dax att säga hej då yttligare en gång, men denna gången sista gången innanför USAs gränser. Nästa gång vi ses är vi båda på andra sidan atlanten...
Efter några timmars flygande landade jag i Travers city i Northern Michigan, och jag måste säga att denna platsen överträffade verkligen mina förväntningar. Det är grymt fint här!! Vattnet är helt kristal klart och turkost. Det är ett väldigt lungt område, en liten mysig stad och miljön påminner mig faktiskt lite om Sverige, massa skog, fräch luft, och här blir det lite kallare på kvällarna vilket vi inte är vanna vid i Chicago. Så för första gången på hela sommaren kan jag sova med öppet fönster, det har jag saknat! Vi bor i ett hus med strandtomt, så vi tillbringar iprincip hela dagarna i vattnet och på båten. I går åkte/körde jag jet ski, sen åkte jag och S ring bakom båten tillsammans, vilket va grymt kul! Min värdmammas släktingar är också här med oss så igår hade vi bbq night. I dag har vi vart ute med båten hela dagen och vi har kört massa tubing med derass kusiner, och kan lova er att dom fick mig att flyga rätt rejält ute på vågorna idag, haha! Tog en paus för middag, ut med båten på en kvällstur runt sjön allihopa innan vi åkte tillbaka, gjorde öppen eld vid vattnet och gjorde S'mors (Grillade marshmallows, chocklad och crackers). Detta är precis vad jag behöver, och jag känner på mig att detta kommer bli tolv bra dagar.
 
Kort taget från google.
  

Lollapalooza!

Lollapalooza va grymt och bjöd på det mesta vill jag lova! I fredags efter att jag slutat runt lunch tiden satte sig jag, Simone, Siri och Malin på tåget down town och mot Grant Park. Efter några svettiga timmar av dans till grymt musik i det sjukt varma vädret, möte vi upp några amerikanska kompisar för att gå ut, lyckad dag och lyckad kväll som slutade med att vi bara fick två timmar sömn innan det va dax att sätta sig på tåget mot down town igen. Lördagen började dock inte riktigt som vi hade tänkte oss, när vi står och väntar på att ett band ska börja spela kommer dom ut med en varning om storm och att vi va tvungna att evakuera hela festival området, och att få ut så många människor på en gång är inte det lättaste. Väl ute viste vi inte riktgit vart vi skulle ta vägen, alla ställen man kunde tänka sig att gå in på va helt fullpackade av människor och det hela slutade med att vi stod intryckta i en gång under ett tak i världens storm, snacka om att vi svenskar inte är vanna vid extrema väder. Det blåste och åskade helt sjukt mycket, regnade som aldrig förr och på bara en liten stund blev det till och med översväming på toaletterna på starbucks. Men det hela slutade bra till slut ändå, lika fort som stormen kom va den över och Lollapalooza öppnade igen, och det hela slutade i yttligare en grym kväll. Söndagen va lika lyckad den, måste säga att när florence + The machine kom ut på scenen blev jag helt stum, så grymt mäktigt, vilket tjej och vilken röst, helt sjuuuukt!!! En grymt bra helg med kanon musik så som, Avicii, Red hot chilli peppers, Calvin Harris, DEV, metric, Miike snow, bassnectar, Justice, Porter Robinson mm. Måste dock ändå säga att vi vart med om en hel del skumma grejer också, som evakuering av hela festival området pga storm, vart nära döden upplevelse, slirat omkring i lera, sett människor som tagit alldeles för tunga droger och sett mer eller mindre döende ut. Helt klart en helg som är värd att minas!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amazing!

Vet inte vad jag ska säga mer än att jag har haft en GRYMT bra helg, lollapalooza va otroligt bra!! Efter bara några få timmars sömn i helgen blir det uppdatering om helgen en annan dag, dax att börja packa och fösöka sova i någon timme innan jag åker mot flygplatsen och Northern Michigan!!
 
 

Navy Pier

Idag tog jag, min värdmamma och Simone med barnen ner till Navy pier, vi åkte båt, spelad minigolf, åkte karuseller, lunchade och åt glass innan vi satte oss i bilen hem igen. Ledig i två timmar och sen va jag och Simone hemma med barnen resten av kvällen. It was a good day!
 
Tröttnar aldrig på skylinen...
 
 
 
 

Walking on sunshine

När vi kom hem från barnens tennislektion idag möttes vi av Simone i dörren. Så skönt att ha henne här, dock är det inte bara jag som tycker det, jag blev rätt så ointressant hos barnen när hon dök upp, haha. Efter en snabb vändning inne tog jag och Simone med oss C & E till poolen en stund innan vi åt middag ute på bakgården med hela familjen. Nu kom vi precis hem från en promenad i området och nere på Gillson stranden, time to sleep!!
 

RSS 2.0