Another weekend pass by

Söndag igen... och i morgon en ny vecka och snart en ny månad. Fattar inte hur tiden kan gå så grymt fort! När man va liten kändes ju ett år som ca 20 år, nu känns ett år som några få månader och en vecka känns som ca 2 timmar. Hade precis ett djupt och långt samtal med Malin i telefonen. Det finns så grymt mycket grejer vi vill göra, men hur ska man få tiden att räcka till? Man hinner ju knappt blinka innan det är en ny dag... Vill leva i nuet, men samtidigt stressar man för allt man vill hinna med i framtiden? Många frågor utan svar!! Jag kom i alla fall fram till att jag måste börja leva mer i nuet!
För att prata om något helt annat så har denna helgen beståt av en massa firanden! Min värdpappa fyller nämligen 40 idag, grattis M! Så jag jobbade både fredag och lördag kväll. Va dock ledig igår på dagen, så bestämde mig för att åka down town. På tåget träffade jag Ronja (en ny Svensk tjej), och vi bestämde att vi skulle luncha tillsammans. Så när vi kommit down town tog vi en taxi till water tower för att mötta upp Paulina, Oliva, Maria och Emelie. När vi ätit färdigt och gått i några butiker, gick jag och köpte en jacka som jag planerat att köpa ett bra tag. Satte mig sedan på tåget hem igen och tillbringade resten av kvällen med barnen.
Varje månad har vi ett möte med våran "area derector" och massa andra au pairer, vilket vi hade idag. Kan säga att jag inte är ett stort fan av dessa möten, men det är ju som tur är bara en gång i månaden. Åkte dit, åkte lite skridskor och åkte sedan hem för att fira Michael. Det blev en kväll som bestod av, god mat, släkt på besök, paket öppning, live musik på piano och sång, mm.
En sak till som jag inte får glömma... Idag har jag vart här i exakt 5 månader!!


Detta va "alla" kort jag fick taget denna helgen, men ett är ju bättre än inget, right?


Spring day!

Älskar när det börjar kännas som vår ute. Snön håller på att smälta bort, fåglarna kvittrar, strålande sol och inte ett endaste moln så långt ögat kan nå. Hoppas bara det är våren som börjar på riktigt nu, jag längtar!!
Så fort det bli finnare väder finns det så mycket mer att göra, plus att det är roligare att göra saker också. Vilket betyder att jag förmodligen kommer vara näst intill okontaktbar under våren/sommaren. Vilket jag redan känner att jag är, haha!
Denna veckan har jag jobbat och umgåtts med tjejerna, och så fort jag fått ett uppehåll har vi åkt och tränat.
Idag började jag, Anna, Malin, Siri, cilla och deras syskon som är på besök med frukost på pancakehouse. Har aldrig ätit där innan så kände att det va dax att göra det nu, och kan säga att det va lätt värt det, fasiken va gott det va!
Idag kom jag också att tänka på en sak jag saknar grymt mycket från Sverige, känslan en fredag när man vet att man äntligen får helg! Här är en fredag precis som alla andra dagar i veckan, på både gott och ont dock.
Men helgen är alltid lika välkommen.






1:15

Har inte haft så mycket tid till att uppdatera bloggen dom senaste dagarna. Ville bara säga att jag lever! Och jag är så grymt jävla L.Y.C.K.L.I.G just nu! 


Weekend

Helgen blev tillslut bättre än vad jag trodde. Efter att jag jobbat i ca 3 timmar på lördags förmiddagen tog jag tåget down town för att möta upp Malin, Ronja och Paulina (två nya svenska tjejer). När jag gick ut från tågstationen och skulle ta en taxi hörde jag hur stora isbitar trillade ner från dom höga byggnaderna. Detta är sånt jag bara sett på film innan, fick springa in i en taxi för att inte få något på mig. Det va som att det regnade stora isbitar på hela gatan. Lite läskigt faktiskt. Men tog mig i alla fall levande till tjejerna för lite shopping och lunch. Sen satte jag och Malin oss på tåget tillbaka hem. Blir lika glad varje gång jag sätter mig på tåget down town, det är något speciellt med denna stad!
Idag började jag dagen på gymet med Malin och Anna. Sedan åkte vi vidare för en lunch i Northbrook court och sen åkte vi hem till Cilla för att fira hennes födelsedag. Kan säga att så här mätt som jag är nu, funderar jag på om jag någonsin har vart...
Denna helgen fick jag också en förfrågan som jag väntat på, vilket har gjort mig otroligt förvirrad. Och jag vet att det spelar ingen roll hur jag väljer att göra. För när den 29:e Augusti väl kommer, vet jag att jag kommer känna att jag tagit fel beslut hur jag än gör!



snowstorm

En kväll som jag såg framemot och som jag trodde skulle bli bra, slutade med att jag av många olika anledningar sitter hemma själv. Alla är mer eller mindre "insnöade", så jag räknar med att största delen av denna helgen kommer tillbringas under ett och samma tak. Happy F weekend! Nu ska jag gå och gräva ner mig under täcket!


I want to travel

Åååh, jag har så många ställen och så mycket jag vill göra så vet inte ens vart jag ska börja!!

- Coachella festival i LA
- Cancun mexico på springbreak 
- Roadtrip i Arizona
- Se niagrafallen
- Köra hela västkusten i USA
- Las vegas
- Hawaii och lära mig surfa
- Jobba i Austrailen ett tag
- Resa i Thailand

Och massa fler ställen, men dessa står högst upp på listan. Tror nog i alla fall att jag får börja med att ta min 13:e månad här i USA ändå.
Hur fan kan man få nog av att resa?!








 

Friday

Nu börjar jag känna att jag vart borta i mer än 2 veckor. Har landvetter ett recesentrum? vad fasiken är musikhjälpen alla pratar om? Och om någon "skandal" om att en hästkille vann något pris? Att Sverige vann i hockey?
I dag ska vi ha snöstorm här i Chicago, perfekt så här till helgen!! Och det bästa av allt, här har man inga dubbdäck så alla slirar omkring ute på gatorna, welcome weekend! Känner dock på mig att denna helgen kommer bli väldrig bra, slutar vid halv 4 i dag, sen ska jag Malin och Anna träna. Sen snabbt hem för att göra oss i ordning och åka till Evenston för en rolig kväll. I morgon är jag ledig iprincip hela dagen, jobbar dock på kvällen. Och på Söndag ska vi down town och på kvällen ska vi hem till Cilla för att fira att hon fyllt 20 år! Och hur skulle min helg inte kunna bli bra när jag bor i USA, i Chicago med underbara människor! 

Weekend you're more then welcome!

Siris kort
 

Wednesday

Idag är en sån dag då jag är "high on life", kan inte komma på en enda sak jag skulle kunna klaga på just nu...
På senaste tiden har vi bara umgåtts med alla svenskar, vilket är grymt kul för ni är fasiken bäst tjejer!! Men så kände vi att vi är ju igentligen inte här för att prata om Sverige och för att prata svenska. Så ikväll åkte jag, Malin och sirri till Starbucks för att träffa alla andra tjejer. Vilket va kul och efterlängtat, frågan är varför vi inte gör det oftare, haha! Vi har i alla fall bestämt att gå ut och äta och förmodligen gå ut allihopa tillsammans på fredag. 
Just nu känner jag att, I'm living the American dream! Dock ska ni alla hemma veta att ni är bäst och jag saknar er grymt mycket, men detta är ju bara ett år av hela mitt liv, snart är jag ju hemma igen...

 


Martin Luther King day

I dag har det vart Dr. Luther King day, vilket betyder att alla vart lediga från skolan. Och tro det eller ej men jag har volontärarbetet, haha. Blir förvånad över hur många det är som engagerar sig här, stor skillnad från i Sverige. Dock behöver vi inte det på samma sätt. Förlorar du jobbet och alla pengar här hamnar du på gatan, och då är du där tills du tar dig ur situationen själv, fattar nu varför det är så mycket utteliggare här... Riktigt så är det ju inte i Sverige, där finns det alltid hjälp. I vilket fall som helst jag, Cooper och Spencer åkte till ett college och volontärarbetade i några timmar. Dock kändes det mer som en pyssle grej, man kunde göra filtar, valentimes card, happy birthday card, magneter, teckningar, lämna kläder, mm.
Kom också på idag att jag är kass på att ta kort! Jag har vart här i snart 5 månader och jag har bara några hundra kort, antar att jag kommer ångra det när jag kommer hem! 
Nu ska jag ta min trötta kropp och kasta mig i sängen, good morning Sweden & good night US and A.

Winter day

Blev väckt kl 7 am av att Emilia och Andrew kommer insmygandes i min säng och skriker: It's a monster in here, run!! Vilket var mysigare än vad det låter! När dom efter många om och men 20 min senare lyckas få upp mig ur sängen gjorde vi svenska pannkakor. Shit vad jag har saknat det, och shit vad mycket godare det är än Amerikanska pannkakor. Dock va det bara jag som gillade dom... 
I dag har det också vart en riktig vinter dag här i Chicago. När vinter är som den vart idag, älskar jag vintern! Vid 3 tiden kom resten av familjen hem och jag va off igen. Insåg också att jag saknat dom väldigt mycket under dom 4 dagarna dom vart borta, så antar att den dagen jag sätter mig på planet tillbaka till Sverige kommer bli svårare än vad jag någonsin trodde den skulle bli.
Resten av kvällen tillbringade jag med tjejerna. Åkte och hämtade upp dom för att sedan gå ut och äta och för att fira Cilla som fyller 20 år i morgon. Grattis!!

Föresten "ensam hemma" huset ligger i mitt område, det viste ni inte va? Tjejerna kom förbi mig i går kväll och då kollade vi på den filmen (jag kollade och alla andra sov). Rätt kul att kolla på den när man vart utanför huset och när allt är filmat i mina nuvarande trakter, haha!


A cozy friday night

Eftersom att mina värdföräldrar, Spencer och Cooper är i Colorado på skidsemester har jag vart hemma med tvillingarna sen i onsdags. Dock kom Suzannes mamma i tisdags för att hjälpa mig under veckan, vilket har betyt mer ledighet för mig! Så denna veckan har jag i strotsett inte gjort någonting alls, "jobbat" några timmar, tränat och umgåtts med tjejerna. Och idag efter att dom slutat skolan åkte vi och såg Alvin and the chipmunks, och sen gick vi ut och åt på en jätte mysig Italiensk restaurang.
Trotts att jag tagit det lungt hela veckan, så har jag inte vart så här trött som jag är idag på länge. Vilket betyder att resten av kvällen kommer jag tillbringa i soffan med en bra film...
Good night!!  


Late winter

Hela vintern här har känts som vår och igår trodde jag att våren va på väg på riktigt. Gick utan jacka med strålande solsken i ansiktet, och fick en vårkänsla. I dag när jag vaknade och kollade ut genom fönstret fick jag min första julkänsla (dock lite sent, haha)... Det har snöat hela dagen, och vart lite smått kaos ute på vägarna.
Dock blev allt helt plötsligt mycket ljusare och mysigare. Även om jag hade föredragit vår just nu, så kan jag inget annat än att säga att när vinter ser ut som den gör nu, så är den rätt mysig ändå. 


11 Januari

Helt sjukt att det redan är 11 Januari, tiden går alldeles för fort! Dock känns det redan som vår här, klarblå himmel och 50 degrees, vilket det vart hela veckan. Hörde dock att det skulle bli oväder och snö i kväll...
I söndags va vi och kollade på "The girl with the dragon tattoo" , kan säga att den Svenska va mycket bättre! Kändes konstigt att sitta i en bio salong i USA och se en film som är inspelad i Sverige. Trodde inte jag hade glömt så mycket från Sverige som jag har gjort. Att alla vägskyltar har färger, att det är vita dragna stäck på gatorna istället för gula, tidningarna har färg på framsidan, polisbilarna syns tydligt (här ser man inte skillnad på en taxibil och en polisbil).


 


weekend

För varje dag som går inser jag bara mer och mer vilket underbart liv jag lever här borta, och vilka underbara vänner jag har fått. Trodde aldrig att detta året skulle bli så bra som det är! 
I går efter att jag slutat jobba satte jag mig på tåget down town, för att möta upp tjejerna på GTI friday (en restaurang). Och jag säger det igen, jag skulle utan problem kunna skriva en bok om allt som händer här, små saker som händer varje dag. Bara en sån sak som att en uteliggare gick ut mitt i gatan, stoppade bilarna så att vi fick gå över även fast det va rött. Sen gick han dock efter oss in i butiken och började skrika något om fight, haha! 
Sen gick vi i alla fall en snabbis till Hard Rock Cafe, och sen vidare till en förfest i en grymt fin lägenhet down town. Sen skulle vi ta en taci till ett uteställe, men när vi kom dit så va det ett sjukhus istället, och klockan va halv 3 så vi bestämde oss för att åka hem istället. 
Nu sitter jag bara och väntar på att jag och tjejerna ska åka till Old orchard för att äta och gå på bio.




Svensk frukost

Skulle göra vad som helst för en typisk svensk frukost just nu...
Knäckebröd med marmelad och ost, fil med golden musli, hönökaka, ägg med kaviar, fy fan vad gott!!








4 Januari!

I dag kände jag verkligen att jag va i USA. Det är inte varje dag man har chansen att se Chad Michael Murray. Men efter att vi gått in i butiken och sett kön gick vi nästan lika fort...
kan i alla fall säga att han ser jäkligt bra ut, och jag har förmodligen fått ögongodis för ett helt år framåt!! Men vart är alla andra handsome guys in the United States??!

  




Spontana dagar

Jag var den enda som va ledig i går, så när jag vaknade upp bestämde jag mig för att ta tåget down town. Tillbringade största delen av dagen till att ta mig till all shopping... Det va svin kallt, men ändå fint väder. Underbart att bara kuna sätta sig på ett tåg och helt plötsligt vara down town. Svänga in på starbucks för att köpa en varm kaffe och sedan shoppa. Älskar såna dagar! Efter att min plånbok inte klarade mer tog jag tåget hem och va sedan hemma resten av kvällen.
I dag började jag jobba som vanligt igen, vilket va rätt skönt. Barnen är tillbaka i skolan och jag har fått mitt "vanliga" schema tillbaka. Kan säga att vinter har äntligen kommit till Chicago också, strålande solksen svinkallt och ingen snö. Efter att jag slutate jobba åkte jag direkt till gymet och sedan svänge jag förbi Anna en stund för att ha myskväll med tjejerna.
I morgon ska jag jobba som vanligt, och på kvällen får Old orchard besök av ingen mindre än Chad Michael Murray och på fredag kommer Jennifer Hudson hit för att signera sin bok.

 


Bildbomb







Annas kort


Annas kort












Thereses kort















New Years Eve

Avslutade 2011 på bästa tänkbara sätt, och började 2012 ännu bättre! Att avsluta ett år och börja ett nytt down town Chicago säger mycket! Men den känslan, den pulsen och den glädjen, det är sjukt. 

Jag tog tåget down town vid 3 tiden, försökte få tag i en taxi på tågstationen som kunde ta mig till hotellet, vilket va omöjligt. Det va total kaos där! Fick mig i stället en 30 mins promenad med massa packning. Väl framme vid hotellet började vi göra iordning oss, och vid 5 pm skålade vi in den "Svenska nyåren". Vi tog sedan en taxi till Weber grill, en restaurang där vi bokat bord, åt jätte god mat och tog sedan en taxi tillbaka till hotellet. Dom röda muggarna åkte fram och när 12 slaget började närma sig tog vi en taxi till Navy Pier. Att gå där i strömen på Chicagos gator i nyårs kläder, höga klackar och partyhattar med tjejerna va helt underbart! Det va folk överallt, det sköts raketer och alla skrek: HAPPY NEW YEAR!! När vi firat in det nya året försökte vi ge oss på ett försök till för att få tag i en taxi vilket va desto svårare pga att det va, jag vet inte hur många 1000 pers. I stället för en taxi hittade vi en hummer limo, och han kunde köra oss för 10$ var, 70 kr, sjukt billigt!! Men... Det kronglade till sig med hur vi skulle betala, så det hela slutade med att vi trängde in oss i en taxi bil i alla fall. Resten av kvällen tillbringade vi på några olika klubbar. kan säga att jag fick uppleva något riktigt Amerikanskt, och sånt man bara sett på film innan. Kvällen slutade sedan hemma på hotellet kl 6 på morgonen.
När vi väl kommit upp ur sängen och checkat ut tog vi en lång brunch på 2 timmar. Sen gick jag, Anna och Sirrban och åkte skridskor, det gick dock inte riktigt lika bra denna gången. Fick hockeyrör, vilket jag aldrig åkte med innan. Men det va kul ändå, musiken va på och snön föll ner mellan dom höga husen. När vi var tillräckligt frusna gick vi in på Panera och tog oss en varm choklad innan vi tog tåget hem igen... Avslutade sedan kvällen på en fin restaurang ute i Northbrook.
Kan inget annat än att säga att jag har haft ett kanon bra år, och jag är säker på att 2012 kommer bli minst lika bra!
Good night!








                                                        ♥


RSS 2.0