Florida

Efter en bra vecka bestående av jobb, träning, sol, strand, park, bio, tjejerna och efter fem timmars packning (jag suger på att packa) checkar jag nu ut för en veckas springbreak i Florida med min värdfamilj.
Min kära vän datorn får dock stanna hemma, så hörs om en vecka!
Puss & Kram


David Guetta

Den 25 maj står vi svenskar på Guettas spelning down town Chicago, wihoooo!!

 


Värme rekord & parkhäng

Det verkar som att vädergudarna har hoppat över våren på denna sidan atlanten i år och gått direkt på sommar istället. Antar att det bara är att tacka och ta emot att vi har 30 graders värme och det är bara Mars. Alla har sagt att sånt här väder som vi haft sen jag kom hit har dom aldrig haft tidigare, för en gångs skull har jag vädret på min sida! Vilket också har gett reslutat till en "bonabränna" idag, haha! Förutom det har jag jobbat, tagit en promenad till stranden, ätit min första middag utomhus för iår, spelat fotboll och sen avslutade jag dagen med tjejerna i en park och en sväng förbi gymmet.

 

 


Bildbomb!




























Sunday

Efter några få timmars sömn kom Ronja och plockade upp mig och Siri för att åka down town och lämna tillbaka bilen, vilket va ett äventyr i sig! Väl framme och bilen tillbaka lämnad gick vi vidare för lunch på ett mysigt café, möte upp Zara och Malin, satt i solen i milenium park och avslutade sedan helgen med middag på flat top.

 


Två flugor i en smäll

Obama har sagt att det bästa stället att fira St. Patrick's day på är i Chicago, och han hade mer än rätt. Det krylade av folk, alla var grönkläda, uteserveringarna va öppna, folk va glada, folk va fulla, rivern färgades grön, och det va upp mot 30 grader varmt. Detta gjorde att jag älskar Chicago ännu mer, denna stad är helt amazing!
Dock blev det en ganska snabb vändning för mig, Ronja och Veronica som skulle vidare till Indianapolis. Och efter många om och men efter att hitta våran hyrbil kom vi äntligen iväg, och jag kan också checka av driving in down town, wihoo! Efter ca tre timmars körning kom vi fram till Indianapolis och klev in en en grymt mäktig stadio för att kolla på super cross, vilket va väldigt mäktigt!
Efter en lång dag med både firande av St. Patrick's day, roadtrip fram och tillbaka till Indian och super cross somnade jag som en stock i min säng tidigt på söndagsmorognen.




Friday night!

Dålig uppdatering, jag vet!! Skyller det på jobb och fint väder, och känner att efter en vecka med 45 timmars arbete förtjänar jag en helt ledig helg. Efter att jag slutat runt 4 tiden idag åkte jag, Malin och Siri vidare till Hila för en "all over the world dinner". Alla lagade någon slags mat från sitt hemland, och vi svennar körde på det säkra fredagskortet, tacos! Vi drack vin och spelade spel, och måste säga att det va en mycket lyckad kväll.
Nu måste jag dock gå och lägga mig om jag ska orka med morgon dagen, för om 8 timmar går tåget mot down town för att se the river get green, det är nämligen St. Patrick's day här i morgon. Och sen åker jag, Veronica och Ronja vidare på roadtrip till Indianapolis...




Sunny days!

27 grader varmt, promenad, klippning, picknick & jobb får sammanfatta min dag!




The Aquarium

Hemma i sverige betyde söndag för mig sovmorgon med stort S, men här är det tvärt om. Trotts en timmas mindre sömn än vanligt (vi ställde om klockan till sommar tid i natt), så satt ändå jag, Siri och Malin på 9.40 am tåget mot down town. Och idag trottsade vi den långa kön in till the aquarium, och kan säga att det va trotts över 30 minuters kö värt det. Och jag fick för första gången gå på en 4D bio, hade inte en aning om att det ens fanns något som hette så, haha. När vi sett allt där tog vi en promenad vidare till water tower för att möta upp resten av tjejerna, och för att äta en sista lunch med Therese som åker tillbaka till Sverige om två veckor. Mätta och belåtna satte vi oss på några bänkar i det 20 graders varma klimatet innan vi avslutade kvällen ute i Annas pool room med kräftor (dock inte för mig), salad och té.












Weekend

Helgen blev precis lika bra som jag hade hoppats på! Efter Ikea och frisör besök i fredags kom alla tjejer hem till mig. Malin planerade också att flytta hit, en hel resväska hade hon med sig, haha!! Vi åt plockmat, drack vin och spelade spel tills det va dax att sätta sig på tåget mot Wicker park, för en mycket lyckad utekväll. Vid tre tiden avlutade vi kvällen med en sleep over hos mig.
När vi vaknade på lördags morgonen gjorde vi amerikanska blåbärs pankakor och kollade på melodifestivalen, hann med lite skyepning med familjen hemma också. Klockan tickade på och Anna och Cilla åkte hem för att jobba medans jag, siri och Malin satte oss på tåget mot down town.
Känslan av att stiga utanför dörren en kväll i Mars och det är ca 15 grader är helt underbart! Plus att Chicago en lördagskväll är helt amazing, det är folk överallt, värmen, trafiken, ljusen, skyskraporna, jag är helt tagen av denna stad! Vi tog oss i alla fall till en jätte mysig restaurang där vi tillbringade resten av lördagskvällen, innan vi satt oss på tåget tillbaka till mig för att kolla på hang over och få några timmars sömn.
  
  
















Happy friday!

Solen skiner och jag är ledig, med andra ord en bra början på helgen! Började morgonen med två timmars jobb, och sen dess har jag vart off. Åkte vidare till Ikea med Siri, Anna, Cilla och Sara för att köra en datornhållar. Åt svenska köttbullar och för ett tag kändes det nästan som vi va hemma i sverige. Efter en hyffsat snabb vändning där åkte jag sedan vidare för att äntligen få fixa mitt skatbo till hår! Och nu står jag här och firar in helgen med svenskt knäckebröd, marmelad och ett glas vitt. Nu checkar jag ut för en trevlig helg med tjejerna!










Wednesday!

Vårkänslan har spridit sig över Chicago, 18 grader två dagar i rad och det är bara början av Mars! Älskar känslan av att inte behöva ta på sig jacka, att det är ljusare på kvällarna, att man vet att sommaren närmar sig mer och mer för varje dag som går. Någon orkan har vi inte heller sett till! Dock har det blåst grymt mycket hela dagen idag, trodde nästan ett tag att de små liven skulle blåsa bort när vi va ute och spelade street hockey idag, haha.
Har i alla fall haft en bra start på veckan, och jag vet att den kommer sluta minst lika bra. Weekend off is coming up!


Tornado?

Det är vid sånna här tillfällen jag märker att jag inte bor i Sverige. Satt och kollade på tv, och helt plötsligt blir det ett högt tjutande ljud, en man som pratar och sen kommer detta medelande upp...
Dock är det strålande sol, 10-15 grader och blåser normalt mycket ute just nu.


Lincoln Park Zoo

Lincoln park zoo, tjejerna, starbucks, skratt och middag hos Cilla får samanfatta min söndag.

Dagens skratt:
Anna: Jag hade verklingen inga kläder när jag kom hit.
Vi: vad hade du i din resväska då?
Anna: Kubb som tog upp halva resväskan, regnbyxor och inomhus skor.
Malin: Jag hade ju tänkt att tälja mitt egna kubb ju...
Haha!!








Down town

Efter en sängliggandes fredagskväll med sällskap av endast en karton med kleenex, värktabletter och en kopp té, orkade jag ändå upp och jobba några timmar på lördags förmiddagen. Fick sluta ca 5 timmare tidigare, så jag Siri och Malin satte oss på tåget down town för att gå ut och äta. Snabb vändning tillbaka ut till Northbrook och hem till Anna för att avsluta kvällen med fruktsallad och film, precis vad jag behövde!


S.I.C.K

Skjut mig, jag har inte tid att vara sjuk just nu! Weekend is coming up, och jag hade gärna velat göra något annat än att jobba och sova då... Fan!!

Halvlek!

Och där kom dagen jag aldrig trodde skulle komma...
När jag va hemma önskade jag att jag va just på denna dagen, då man vet att man klarat av ett halv år och bara har ett halft kvar. Nu är jag dock inte riktgit lika säker på att det är det jag vill, vart tog det första halv året vägen? Och vet att den tiden jag har kvar kommer gå dubbelt så fort. Våren och sommaren känns ju alltid som några veckor, plus att jag har massor inplanerat. Fortare än jag tror står jag med fötterna i Sverige igen, vilket känns både bra och dåligt! Klart jag vill hem och träffa alla igen, leva det svenska livet och allt sånt, men shit vad jag älskar mitt liv här borta. Samtidigt känner jag att detta får vara för ett år, man ska väl sluta när allt är på topp, right? Och jag har massa andra äventyr som står och väntar bakom ett hörn.
När jag tänker tillbaka känns det som att det va igår jag va hemma och förberede allt inför detta året, men jag har samtidigt hunnit med så grymt mycket sen jag kom hit. Jag har kommit in i det Amerikanska livet, allt känns naturligt och normalt, jag har kommit in i familjen och jobbet, jag hittar överallt. Att ta tåget down town Chicago själv känns som att sätta sig på bussen in till Borås. Jag har hunnit med 3 dagar i New York, Michigan och en Miami resa med mamma. Träffat vänner för livet och lärt känna mig själv på ett helt annat sätt!
Även om allt har vart så grymt bra från första dagen så har det självklart inte alltid vart en dans på roser. Dom två första månaderna va fruktansvärt jobbiga för mig, det va då jag insåg vad jag gjort och att jag inte skulle vara i Sverige, träffa min familj och vänner, äta svensk mat, vakna upp i min säng och allt det där på ett helt år! Vissa dagar va ärligtalat fruktansvärda av hemlängtan! Dock försvann det som tur va lika fort som det kom, och nu är jag mer stressad över att jag snart ska hem igen. Det känns verkligen inte som att jag inte vart hemma på ett halv år, ett halv år! Antar att tiden går fort när man har kul! Dock ser jag bara detta äventyr som en början på något nytt. Låter konstigt, men mitt liv kommer verkligen ha förändrats när jag kommer hem, jag har numera vänner runt om i hela världen, jag har en amerikansk familj och jag har inte längre bara bott i Borås, och jag kommer komma hem med så grymt mycker erfarenheter.
Jag är i alla fall grymt glad över att jag är här och att jag har ett halv år kvar!
Där va det "obligatoriska" halv års inlägget. Även vädret ville fira min halvtid idag med 15 grader och sol. Vilket kom perfekt eftersom att jag vart ledig hela dagen, så tog en behövlig sovmorgon, en två timmars lång promenad med Siri, shopping och manikyr och sen avslutade jag kvällen med film hemma hos Cilla.
Nu ska jag ta min sjuka kropp och sova några timmar innan jag ska upp och jobba.

On my way...

RSS 2.0