Monday

Äntligen efter ca 3 veckor känner jag mig inte som en "walking zombie" längre. Sedan jag va sjuk för ett tagsedan har jag vart så grymt trött, och känt mig små sjuk hela tiden... Men när jag vaknade upp idag va det som bortblåst, thanks lord for that! Vilket betyder att denna veckan börjat bra. Efter att jag jobbat mina 1 1/2 timma i morses tog jag och Malin en promenad med Coco (hennes hund), skypade ett bra tag och sedan jobbade jag i ca 4 timmar till. Kort jobbdag, fint väder och avslutar kvällen med ett efterlängtat träningspass.
Har också gått och blivit beroende av yoghurt med färsk frukt och hemmagjord musli, damn vad det är gott!!


Oscarsgalan

I går förmiddags tog jag, Cilla, Anna, Siri och Malin tåget till Wicker park för att shoppa och äta. Jag älskar verkligen Wicker park, mer Amerikans känsla än att gå på Michigan ave. down town, mysigare butiker, mer restauranger mm. Och vädret va kanon bra, vilket gjorde det hela ännu bättre! 
Vid fem tiden satte vi oss på tåget tillbaka, och tillbringade resten av kvällen hemma hos Sarah. Vi va ca 15 pers som satt hemma hos henne, drack champange, åt snacks och kollade på Oscargalan. Good day!!
  

 

Six become five...

Madde är den första som lämnar vårat lilla gäng här i Chicago, vilket hon gjorde idag...
I går hade vi middag för henne hemma hos Cilla och i eftermiddags åkte jag, Cilla, Malin och siri med henne till O'hare för att säga hejdå. Det känns konstigt att hon inte kommer vara här under resten av tiden som jag har kvar, och att nästa gång vi ses är vi alla på svensk mark igen. Grymt konstig känsla! Är dock grymt glad över att vi alla andra kom ungefär samtidigt, så att vi inte droppas av en varje månad...


Reseplaner!

Tillbringade kvällen på starbucks med ca 15 andra tjejer, vilket va väldigt trevligt. Känns dock som att jag börjar bli sjuk (igen), så många gånger som jag vart sjuk sen jag kom hit brukar jag vara på ca 2 år i vanliga fall. Märks att jag har barn klängande på mig varje dag, haha. Hoppas dock att jag slipper det, och ett hjälp på traven är att jag idag planerat lite resplaner för min 13:e månad med Siri och veronica, säger bra: ALOHA!! 


While you were sleeping

Igår när jag slutat jobba åkte jag och hämtade upp Malin och Sirrban för en myskväll hemma hos Cilla. Och kvällen tillbringade vi i hennes biosalong som dom har i huset. Vi kollade på "while you were sleeping", som även den är inspelad i Chicago. Det är grymt kul att se när man känner igen sig, och speciellt när den är inspelad på de gatorna vi går på varenda vecka och det tåget vi åker med.
När filmen va slut åkte jag hem och avslutade kvällen med en skype date med min Cali girl!

 





The Planetarium

Lördagskvällen blev en inpulskväll, vilket oftast är dom kvällarna som brukar bli bäst, och det va precis vad denna kvällen va. Siri kom och hämtade mig och Malin vid 9.30 pm tiden, så åkte vi hem till henne och gjorde iordning oss snabbt. Sen satte vi oss på lopen mot down town för att tillbringa resten av kvällen med några nya Amerikanska kompisar. När klockan sedan slog 7 am somnade jag och Malin skönt i hennes rum. Vi va dock så där pigga när klockan ringde ca 4 timmar senare, men upp kom vi trotts allt. Vi mötte sedan upp Anna och Siri för en dag som vi hade tänkte att tillbringa på ett Akvarium down town. Men när vi kom dit va det kö i över 2 timmar, det va tydligen någon speciell dag då det va gratis att gå in. Så vi gick till The planetarium istället, ett helt ok museum. Gick där ett tag och sen hade vi lunch med en dröm utsikt!
Kvällen slutade sedan med en myskväll hemma hos Malin med alla svenar för att fira hennes 21 årsdag.
Grymt bra helg har det i alla fall varit och jag älskar mitt liv här så grymt mycket!














Lincoln Park

Efter att jag sovit ca 4 timmar inatt, satte jag, Malin och Siri oss på tåget för att upptäcka nya delar av Chicago. Vilket idag blev Lincoln Park. Grymt fint ställe, och precis allt det jag saknat de senaste veckorna fanns där. Allt det där typiska Amerikanska, så som småbutiker, de små men mysiga matställena som serverar det största portionerna, parker, basketplaner, dom där typiskt Amerikanska lägenheterna och husen, stora som små och fula som fina, baseball planer, mm.
Vi började med en brunch på ett mysigt litet ställe som tydligen va väldigt populärt, med tanke på att vi fick vänta i ca 15 minuter för att få ett bord. Men shit vilken god mat dom hade! När vi va mätta och belåtna gick vi ut för att kolla i några butiker, och jag fick äntligen köpt lite grejer till Florida. Och vipps så va även den lönen "gone with the wind". 
Fortsatte sedan att gå tills vi kom till någon liten park. Där kände jag verkligen att jag är i USA, det stod folk och spelade basket, andra va ute i parken med sina lösa hundar, dom typsika amerikanska husen va bakom oss, vi såg alla höga byggnader down town och vi stod på någon lerig baseball plan. Kan säga att för varje dag som går älskar jag bara Chicago mer och mer. Är så grymt glad att jag hamnade här utav alla ställen jag kunde ha hamnat på!
Vi fortsatte sedan att gå, stannade på Starbucks och på frosen yoghurt. Gick sedan vidare mot Wicker Park (som är en bra bit bort), och satte oss sedan på tåget hem igen.
Det går inte att beskriva, men känslan av att gå på USAs gator med två underbara vänner, med solen i ögonen och en vy av hela Chicago, det är helt underbart och det gör mig så grymt lycklig! Nu ligger jag helt utslagen i sängen, och står inför ett val om att antingen ligga kvar i sängen hela kvällen, åka hem till Anna för myskväll eller köra på yttligare en utekväll.
Time will tell where the night ends...





















Friday night!

Kvällen innehöll allt en fredagskväll ska innehålla, och kan säga att i Chicago händer det mesta! Korten får säga resten, dock slutade korten tass vid en viss tid på dygnet, haha!! 
















Weekend

Äntligen fredag och dax för min off helg, vilket betyder att idag har jag den där underbara fredagskänslan! Slutade vid 1 idag, och det enda jag hör i huset fram till i morgon är mina egna andetag...
Började dagen med en promenad till Starbucks för att äta frukost med Lea (en tysk tjej), sen jobbade jag i 1 1/2 timma och sen dess har jag vart off ända fram tills på måndag. Malin kom och hämtade upp mig vid 1 tiden och vi åkte och solade för första gången på över ett halv år.
Idag är det ingen vanlig dag här heller, för det är Malins 21-års dag, haha!! Happy Birthday on the big American day Malin! Så ikväll ska vi fira henne med mat hemma hos mig, och sen utgång i Wicker park.
Lovely friday!


Cars

Att bilen jag kör omkring i är stor det viste jag, men att det va så stor skillnad mellan den och en normalstor personbil som det är, trodde jag faktiskt inte. Men USA är ju trotts allt ändå USA...


Valentine's day

Även denna dagen firade man mer här än hemma i Sverige. Bara en sån sak som att alla barnen ska skriva ett kort till alla i sin klass, plus till lärarna. Dom hade karnevaler på skolan, alla gav presenter till varandra, och det flög godis i luften, haha. Fick ett jätte fint silverfat av min host family där dom graverat in, "Huges and kisses" som skulle vara från barnen. Förutom allt det så har det varit en rätt så normal dag, började dagen med träning och sen jobbat hela dagen. Sen när det va dax för middag så tog vi med barnen till pancake house, och eftersom att jag och Malin har en överenskomelse om att vi bara får äta "sweets" på speciella dagar, så tänkte jag att jag tar pannkaka med chocklad. Vilket va grymt gott!! Och tanken va att vi bara skulle sitta hemma hos mig när alla slutat, men efter många om och men fick vi bord på en restaurang, så jag, Anna, Malin och Siri valde att åka dit i stället. Maten va god och allt va bra,tills.... det va dax för efterrätt. Vi alla beställde en brownie med vaniljglass, och när vi sa det till servitrisen sa hon: One each? Vi trodde bara att hon inte hörde vad vi sa. Men när två killar ett tag senare kommer in med 4 stora typ pajformar med brownies fattade vi vad hon menade. Antar att vi såg ut som fyra stora frågetecken när dom kom in, haha. Vi fick alltså varsin stor pajform med nybakt brownie! Kan säga att såhär mätt som jag är nu har jag inte vart på grymt länge, och tack gode gud för det!! Trotts att jag är så mätt att min mage håller på att explodera så är jag grymt nöjd med dagen.






Veckans bästa dag, söndag!

Down town. Tjejerna. Fik. Scones. Grammy awards = Perfect sunny sunday!

(kameran gör oss blekare än vad vi är)















I made the decision...

att inte förlänga ett år... Vilket betyder att i september 2012 kommer ni få se mig på Sveriges gator igen. Vet inte om jag tycker det känns bra eller inte. Just nu är jag inte på långa vägar redo att komma hem, inte alls!! Men att tänka 1 1/2 år framåt nu, känns väldigt långt borta. Just nu känns det på ett sätt som att jag tagit fel beslut, för jag älskar mitt liv här! Men samtidigt vet jag att med tiden så är det rätt beslut. Dock ingen idé att försöka förklara, för det går inte!
Men nu börjar allt bli verkligt att jag ska tillbaka till Sverige igen, även om jag har ett halv år kvar här. Och jag kan säga att jag kommer ta vara på varendaste hundradel jag har kvar här, för detta är det bästa året av mitt liv än så länge!!

  




Movie time

Efter en bra dag på jobbet kom Malin och Siri och hämtade upp mig för restaurang besök och biokväll i Evenston. Vi gick och satte oss på en spansk restaurang som hete tapas Barcelona, och precis när vi beställt in maten kom Ronja och joinade oss. Efter god mat och trevligt sällskap tog vi oss ut i snöstormen (vintern har hittat tillbaka till Chicago) för att gå till bion och se "The vow", en film jag absolut kan rekomendera, och den får ett litet plus i kanten för att den är inspelad där jag numera håller hus om dagarna, Chicago!! Filmen skulle börja kl 10.10 pm, och när vi kom in i salongen vid 9.55 pm hade reklamen redan vart på ett tag, och filmen började inte förren 10.30, 40 minuters reklam, det är det sjukaste jag vart med om, haha! Har i alla fall trotts lång reklam och snöstorm haft en riktigt bra fredag, och i morgon börjar jag dagen med en konsert med C & E.

  

Great Friday

Det är fredag, jag är frisk, jag har en hel helg framför mig, jag får träffa tjejerna ikväll, och jag jobbar bara 4 timmar idag! Damn, this is going to be a good weekend!
Sen insåg jag också precis att jag har massor att se fram emot dom närmaste veckorna. Våren lär komma hit hyffsat snart (även om det ska snöa idag), nästa helg är min off helg. Sen har jag, Ronja, Veronica och paulina köpt biljetter till supercross i Indianapolis på st. Patrick's day, vilket betyder roadtrip i Illinois. Helgen innan det så har jag min weekend off i Mars. Och sista veckan i Mars åker jag till Florida, kapissssh vad bra!
Det är sånna här dagar jag älskar mitt liv på andra sidan jorden!


Kafein

I måndags efter jobb och gym åkte jag och tjejerna till ett student cafè i Evenston för att säga hej då till Jeannete som åker tillbaka till Sverige ikväll. kan säga att detta cafét va något utöver det vanliga! Med live musik och diktläsare, dock va det rätt mysigt och jag lär åka tillbaka dit någon gång. Dock va det väldigt tråkigt att säga hej då till Jeannete, och jag kan inte fatta att vi redan börjar droppas av...
Tisdagen började jag med förkylning, huvudvärk och feber, vilket har betyt att mina två senaste dagar har bestått av jobb i några timmar och sen sängen. Grymt tråkigt, men lär ju vara frisk till helgen i alla fall! Så istället för att sitta på Starbucks med tjejer från hela världen ikväll, ska jag nu lägga mig och kolla på några avsnitt av stylisterna istället....

Sirris kort
     

20:43

Trött. stressad. sjuk.

Super bowl

Hela denna dagen har handlat om en enda sak för varenda Amerikanare, super bowl. I flera veckor har vi hört och sett reklam om den stora dagen, och idag har man mött människor som kommer med fotbolls balonger, och vissa hade till och med pyntat huset. Allt annat som man skulle göra under dagen va framflyttat till förmiddagen, för när klockan slog 5 pm satt alla som bänkade framför tv:en.
Jag, Anna och Sirri började dagen på Oldan för lunch och lite shopping. Sen skyndade vi oss vidare för att fixa allt inför kvällen, som bestod av matlagning och super bowl hemma hos Anna. Kan säga att det va grymt kul att få uppleva det på ett Amerikanskt sätt, och alla är så grymt insatta! Dock hörde jag ifrån flera att vi åtminstonde va tvungna att kolla på all reklamen och paus underhållningen, haha.










Grejen med att vara au pair...

Ångrar inte för en enda dag att jag åkte hit, men som allt annat så finns det två sider av allt!
I bland har man bara en dålig au pair dag, vilket jag har idag. Ingen hemlängtan eller något som hänt. Men det är bara dom dagarna man är trött på att bo på jobbet, det spelar ingen roll hur bra allt är, men det är bara känslan att man aldrig kommer ifrån jobbet. Och om man tänker efter, dom som är min "mamma" och "pappa" detta året är också mina "chefer", vilket betyder att man aldrig fult ut kan bete sig precis som hemma. Att man känner sig som 17 år när man igentligen är 20, att man inte ens kan gå in på en restaurang och ta ett glas vin, man får inte gå på krogen... (lagligt i alla fall). Men också när man tänker på att man jobbar för någon annan som ska ha det ännu bättre, att man rättar sitt schema efter någon annans liv. Tro inte att det hänt något eller att jag inte trivs, för jag trivs som fisken i vattnet. Men ibland inser man bara vilken konstig situation man igentligen är i, och detta är vad som går runt i skallen när man har en dålig "au pair dag". Tur att dessa dagarna dock inte kommer oftare än vad dom gör....
Men sen finns det ju också dom dagarna som man svävar på moln över att vara här, vilket det gör för det mesta för mig. När man inser att man bor i USAs tredje största stad, Chicago som är helt underbart! Att man har träffat världens bästa tjejer,  att man har en grymt bra värdfamilj, och inser att jag iprincip inte har något alls att klaga på!
Som idag, vaknade upp med alla tjejer inträngt i ett och samma rum, åkte hem och skypade lite. Började jobba, vilket betyde att jag spelade wii, gick ut och spelade fotboll, kollade på en film och sen sov alla barnen. Sen satte jag mig här och insåg att jag sitter med ett vattenglas en lördags kväll, kan låta löjligt, men där kom den "dåliga au pair känslan".
Dock slutar jag nog hyffsat tidigt ikväll, så vi får se vart kvällen slutar... 


Middag hos Cilla













A good day!

Första dagen på stranden - check! Har tillbringat största delen av min arbetsdag ner på stranden idag. Det är sånna här dagar jag älskar mitt jobb extra mycket. Att sätta sig på en cyckel och cyckla ner till stranden 1 februari är helt underbart! Även om det inte är så att man kan ligga och sola, men det kommer, haha!
Sedan åkte jag och hämtade upp min saknade vän Sirri. Åkte en snabbis till starbucks för att säga hejdå till Jeannete, som åker tillbaka hem till Sverige nästa vecka. Och åkte sedan vidare till Cilla för att avsluta med en myskväll! Men det bästa av allt va nog dock ändå knäckebrödet Anna tagit med sig, shit vad jag saknat det!!

 






I can feel the heat!

Chicago vädret slutar aldrig att chocka mig! I fredags snöade det och idag har vi haft mellan 15-20 grader hela dagen! Visa dagar känns det som man bor på nordpolen och andra dagen känns det som man bor i öknen (för att inte överdriva för mycket, haha). Klagar dock inte, helt underbart att det är sista dagen av Januari och så varmt. 
Och för att göra dagen ännu bättre så kom A fram till mig, gav mig en stor kram och sa: Jenny, you're the best Jenny in the whole world! Dom små liven är rätt söta ändå!!
Nu har jag precis slutat, och lär inte lämna sängen förren klockan ringer imorgon. Är helt slut!! Plus att min kropp klarar nog inte av att röra på sig något mer idag, sjukt mycket träningsvärk. Så god natt för mig...
    

RSS 2.0