Nu har ni gått för långt...

Amerika, Amerika, Amerika.... I går kväll åkte jag och Siri till Oldan för lite shopping och middag. Eftersom det va rekord varmt igår tyckte vi det kunde vara mysigt och skönt att sätta sig på en uteservering när det svalnat av lite, men icke sa nicke dom hade stängt uteserveringen för att folk inte skulle bli överhettade!! Asså snälla, eftersom att dom sedan har minusgrader inne överallt så fick vi sitta och huttra medans vi kastade i oss maten för att kunna gå ut i värmen igen. Samma sak idag, va ledig ända fram till eftermiddagen så gick ner till stranden en stund. Dock va det väldigt mulet men ändå ca 30 grader så tänkte ge det ett försök. Efter ca 30 min på stranden kommer en badvakt fram och säger att det är thunderstorm på väg in och ber oss alla att gå, vilket inte va så konstigt, men sen i trappan möter jag en polis som kommer ner för att också säga till. Asså seriöst, är så jävla trött på att alla i detta land ska överdriva allt  så mycket, det finns väl för fasiken en gräns? Tror jag börjar komma in i en liten kulturkrock eller nåt, haha. Men i alla fall, planerna blev ändrade för i går kväll och jag och Siri shoppade, åt middag och lyssnade på live band innan vi åkte vidare till Starbucks där Malin satt. Köpte en frappe och gick ner till Gillson stranden. Att sitta på stranden med 20 graders värme kl 10 på kvällen är helt underbart.
Just det ja, idag har jag också vart här i 10 månader, kan inte fatta det!!
 
   

Fun stuff

I går ramlade lollapalooza biljetten in genom dörren, vilket gjorde min dag, kommer bli grymt! För några dagar sedan bokade jag också biljett till Hawaii, wihooo!! Att vädret är äckligt bra idag, seriöst alldeles för bra, över 100 degrees gör inte saken sämre!
Efter yttligare en heldag av jobb ska jag möta upp Siri ett tag innan jag åker iväg på möte och spelar minigolf.
 

Tisdag

Andra dagen av jobb sen semestern, barnen är ju lediga från skolan vilket betyder desto mer jobb för mig. Dock har dom Camp nästan varje dag i några timmar, vilket är skönt. Har jobbat iprincip hela dagen idag, och den lilla tiden jag va off på skypade jag med en tjej från Tyskland, som förmodligen kommer bli den nya au pairen efter mig, sjuk känsla! Efter en dag som beståt av lekplats, pool, sol och träning ska jag nu försöka sova och njuta på tanken av att jag inte börjar förren klockan 3.30 pm i morgon, längsta sovmorgonen jag någonsin haft! 

Back to reality

Helt sjukt hur fort två veckor bara försvinner iväg! Det va det besöket och den semestern, har i alla fall haft två underbara veckor med familjen. Efter att jag och Jossan kl 6 på morgonen kom tillbaka till hotellet efter midsommar tog vi sovmorgon medans de andra gick ner till stranden. Så fort vi vaknat gick Jossan också ner till stranden och jag tog mig bort tll tåget för att åka hem och jobba några timmar. Fick sluta tidigate och tog tåget tillbaka down town för en sista middag med familjen. Vi åt middag på Hard Rock café innan vi gick tillbaka till hotellet, och jag somnade med en kramande lillebror runt mig. När vi vaknade upp på söndagen gick vi ut på stan en stund innan vi tog tåget hem igen för att träffa min värdfamilj. Grymt konstig känsla att ha hela min värdfamilj plus min riktiga familj på ett och samma stället. Efter en hel dag med dom som bestod av grillning, vattenkrig, lekplatsen mm. körde jag dom till O'hare och nu är dom tillbaka i Sverige igen. Alltid jobbigt att säga hej då och det va grymt skönt att ha dom här, älskar er! Men samtidigt så är jag såååå redo att ta vara på varendaste sekund jag har kvar här, snart är vi ju alla samlade igen!
 
 

Midsommar

Började dagen med shopping, manikyr och lunch med familjen. Efter en hel dag ute på gatorn down town gick vi tillbaka till hotellet och jag och Jossan väntade in tjejerna för förfest på vårat rum. Efter några timmar på hotellet tog vi oss mot lopen för att åka till några amerikanska kompisar för att fortsätta midsommar firandet, vilket blev väldigt lyckat! Trotts att vi inte hade midsommarstång, sill (inte för att jag gillar det), jordgubbstårta, färskpotatis, snaps eller svenska sånger så blev det en väldigt bra midsommar ändå!!
 
 
 
 

Uppdatering

Ja, jag lever! Dålig uppdatering men skyller det på att min familj är här, som jag förövrigt är grymt glad över att dom är. Vi har haft grymt bra väder och vi har hunnit med en massa saker. I söndags va vi på en Cubs match, vilket va väldigt Amerikansk och precis lika kul som jag trodde det skulle vara. Matchen va kass men precis som jag, så tror jag knappt att någon annan va där för själva matchens skulle heller, stämningen gjorde allt! Vi har också hunnit med två dagar på stranden down town, en strand som kryllar av folk, men det bästa av allt är nog bakrunden av alla skyskrapor, hur ska jag någonsin kunna lämna denna underbara stad? I onsdags fick också jag, Jossan och mamma för oss att åka till Gary som ligger i Indian för att kolla på Michael jacksons hus som han växte upp i. Kan säga att den trippen slutade inte riktgit som vi hade tänkte det, på vägen dit hände det en väldigt hemsk olycka mellan en personbil och en lastbil precis framför oss, kan vara något av det sjukaste jag sätt. Väl framme i Gary satt vi i en bil med låsta dörrar och vågade knappt stanna i rödljusen. Att det va ett dåligt område och en "spök stad" viste jag, men att det va riktgit så farligt som det är viste jag inte. Efter ett samtal av min värdpappa som hörde att vi va där och ville ringa och kolla så att vi mådde bra fick vi veta att det är ett av USAs värsta ställen och att det begås ca 60 mord per år där. Ett ställe jag kan checka av från listan men också ett ställe jag inte återvänder till. Jag har också visat dom runt mer down town, navy pier, bönan, millenium park, Sears tower, Michigan ave. Vi har också hunnit med Six falgs, lunch med mina kompisar mm. Igår åkte vi också down town för att bo på hotell de sista dagarna innan de åker tillbaka hem till Sverige. Jag, Jossan och Jesper hade en syskon kväll på hotellet igår och idag efter frukosten gick vi en stund down town och jag visade dom en jätte stor fontän som vi har här. Sen fortsatte dom vidare och jag satte mig på tåget hem för att jobba kväll, sjukt hur fort denna semestern försvann. Ska dock bara jobba några timmar på lördag och är ledig resten av tiden tills dom åker hem, sen är jag back on track på de normala igen...


































One last night!

Here we go, en sista kväll då hela gänget va samlat. Tog med mig Jossan för en kväll med tjejerna hemma hos Zara. Alla har besök eller reser vilket betyder att vi alla inte kommer kunna träffas samtidigt något mer innan Cilla åker hem till Sverige igen, helt sjukt att vi börjar droppas av!






                                                        ♥


Sverigebesök

I söndags mötte jag äntligen upp min familj på O'hare, och efter att inte träffat dom på 9 månader va det otroligt skönt att få se dom igen! Att bara få bo med sin egen familj i två veckor känns helt underbart. Vi har än så länge hunnit med bland annat en snabbis i down town, visat runt i mitt område, Gillson stranden, shopping, Andersonville, Wicker Park mm. Nu ska jag gå och lägga mig bredvid min sovande syster så jag orkar med morgon dagen, good night!

  


Blues festival

En spontandag som började med frukost i solen, sen klev tjejerna innanför dörrarna och vi åkte vidare till Zara för en dag i solen. Låg ute och solade innan vi sate oss på tåget mot down town och till en Blues festival som pågår under helgen. Grymt mysigt va det, skön musik, folk överallt, sommarvärme, skyskraporna i bakrunden, kunde inte blivit bättre. När det va slut gick vi till Millenium park en stund innan vi satte oss på tåget hem igen. Och för att göra denna kvällen ännu bättre så sitter nu min familj på flygplanet hit, och om 11 timmar är jag påväg till O'hare för att möta upp dom! Jag är så lycklig!!!

 








Friday night in Chicago!

Firade första dagen på min semester med träning och solning i trädgården innan tjejerna kom hit för mat och förfest. Sjukt fint väder så vi satt ute hela kvällen och jag älskar att det är ca 20 grader kl 11 på kvällen. Det fanns dock ett minus med kvällen och det va att detta va sista gången alla 7 va samlade tillsammans, Shit vad jag älskar mina tjejer här!!








Kluven

Har många gånger insett att mitt år börjar lida mot sitt slut, men för några veckor sedan fick jag min flygbiljett hem till Sverige, mitt sista arbetsdatum är bestämt, ett datum för en ny au pair är bestämt, iprincip varendaste vecka är planerad tills jag åker hem vilket skrämmer mig grymt mycket! Säger det igen vart tog detta året vägen? Grejen med att lämna allt här är att jag vet att jag aldrig kommer kunna få tillbaka det igen! Har verkligen hunnit skaffa mig ett helt vanligt liv här borta under denna tiden, vilket känns grymt sorligt att lämna. Samtidigt som jag vissa dagar bara är så trött på allt, amerikaner över lag, slippa stressen kring allt! Saknar att inte bara kunna sitta hemma och ha en myskväll med min egen familj, att känna att hem och jobb är två olika saker, att äta svensk mat, att ducha i vatten som inte luktar klor och massa mer. Man uppskattar allt som man tog förgivet innan så mycket mer när man har vart borta under en längre tid. Bara en sån sak som att kunna ringa mamma om det är något, att inte behöva sätta på en dator och hoppas att hon svarar inom den närmaste dagen. Men måste säga att för varje dag som går så trivs jag bara bättre och bättre, känner mig mer som hemma och Chicago älskar jag bara mer och mer för varje dag som går! Ena dagen känner jag att jag tagit fel beslut som valt om att inte förlänga ett år, och ena dagen känner jag att det va rätt beslut! Känner dock att jag är hyffsat färdig med självaste arbetet, men allt annat kommer jag aldrig känna mig färdig med! Har dock grymt mycket att se fram emot i sommar, börjar med besök av mamma, Johan, Jossan och Jesper på söndag! Efter 9 månader utan dom ser jag fram emot att äntligen få träffa min familj igen. Och efter denna veckan som bestått av väldigt mycket jobb tackar jag och tar emot för att jag har en helg hemma själv och sedan två veckors ledighet!
Btw, grattis till världens bästa syster som tar studenten idag, och grattis till min andra underbara syster Thilde som fyller 7 år idag, önskar jag kunde vara där och fira med er. Bjussar på en bild från min student.


Milwaukee

I söndags efter skydivningen tog vi en spontan tripp till Milwaukee, en hyffsat stor stad som ligger i Wisconsin. Vi satte oss på en mysig restaurang vid vattnet i solen och sedan turistade vi lite i staden innan vi satt oss i bilen hem efter en grymt bra dag!






Skydiving

En helt amazing dag som besod av skydiving och sen roadtrip till Milwaukee för en sen lunch i solen. Skydivningen va helt otroligt, och jag vill aboslut göra det igen, shit vilken underbar känsla!
 













RSS 2.0