2011

Vaknade av att Emilia ropade: Jenny, you need to go up now, it is new years eve! Wake up!! Kl 7 på morgonen va jag dock inte lika taggad på nyår som jag är nu! Nu väntar jag bara på att tåget ska gå så jag kan åka down town, möta upp tjejerna, checka in på hotellet och börja fira nyår!! 
Detta året har vart ett av mina bästa år hittils. Första året med bara jobb (ingen skola), jag har haft världens bästa vår/sommarmed underbara vänner i Sverige och det bästa av allt, jag satte mig på flyget hit! Året kunde inte bli så mycket bättre än vad det va, och är säker på att 2012 kommer bli ännu bättre! Nu ska jag packa färdigt, GOTT NYTT ÅR!!
Och grattis på födelsedagen Marie, hoppas du får/fick en bra dag!




4 month

I dag har jag vart här i 4 månader, vilket betyder att 1/3 av mitt år är gjort, that's sick! Tänkte på allt jag har gjort, lärt mig och sett sedans jag kom hit,som bland annat:

- Tagit körkort nr2
- Tagit alla college poäng jag behöver
- Lärt mig att hitta down town Chicago utan problem
- Lärt mig att prata mycket bättre engelska
- Vart på Black hawks match
- Firat Amerikanska högtider
- Fått vänner för livet, både Svenska, Amerikanska, och europeiska.
- Vart på hemma fest
- vart i Miami
- Vart i Michigan
- Firat min 20 års dag på ett Amerikanskt sätt
- Lärt mig massa nya saker om mig själv
- Haft 3 besök från Sverige
- Blivit stoppad av polisen
- Lärt mig dricka kaffe

I dag va det nästan sånt väder som det va när jag kom hit, förutom att det va ca 20 - 30 grader kallare, haha. Det har vart strålande solsken, inte ett moln på himlen och riktigt varmt, så tog en promenad och avslutade den nere vid stranden. Jag älskar verkligen det, att stå där och kolla ut över stranden med solen i ögonen i slutet av december, det är ju helt underbart!! Det har kännts som vår hela dagen. När jag började jobba gick jag C, S, E & A ut och spelad Soccer i trädgården, tog en lite paus, satte mig i solen och pratade med Spencer en stund. Det är såna här dagar jag älskar au pair livet!
Efter att jag slutat kom sirrban och hämtade upp mig, så åkte vi och fixade naglarna inför nyår, och tog en snabbis till Nortbrook court.
Nu ska jag avsluta en bra dag med en bra film och förmodligen lite svenskt godis...
Good night!


Finally!

Efter att väntat i flera veckor, efter att gått till ett post kontor som va stängt har jag äntligen fått mitt efterlängtade paket från Sverige! Fällde några tårar när jag läste era brev, tack så mycket allihopa!!
Vet inte vad jag ska säga mer än att, JAG ÄLSKAR ER!!



Michigan

Jag kan ju börja med att säga att jag kommer aldrig glöma julen 2011! Vi åkte till Michigan förra onsdagen för att fira jul tillsammans med min v-mammas familj. Så vi har bot hos dom i 1 vecka, och jag har haft en jätte bra jul. Kan dock säga att denna veckan har vart en av dom tuffaste men också en av den bästa än så länge. Är så grymt glad att jag har världens bästa familj hemma i Sverige men också världens bästa familj i USA. Att några som inprincip är främlingar behandlar mig som en familje medlem är helt underbart! Saknade dock den riktiga julen, ingen tomte, ingen riktigt (svensk) julmat, ingen svensk julmusik, ingen kalle anka och allt annat som tillhör julen. Här firar man också julen den 25:e, men som tur va firade vi mer den 24:e än vad vi gjorde den 25:e. När vi vaknade upp på julafton åkte vi till en ishall (där vi hade hyrt en lokal för oss själva), för att åka skridskor i några timmar med några kompisar till min v-familj. Med tanke på att jag knappt åkte skridskor på ca 10 år, gjorde dock ett försök förra året, vilket slutade med att jag åkte med stavar, HAHA! Så trodde jag väl att det skulle bli ungefär samma sak denna gången, men shiiiit, jag va fasiken bra! Efter det så åkte vi i alla fall hem igen, gjorde oss i ordning och sen kom Suzannes bröder med familjer för att äta mat och öppna julklappar. 
Alla paketen låg under granen och barnen bara slet upp alla när dom såg att det stod derass namn på. Efter att alla barnen lungnat ner sig och börjat leka med allt dom fått, fick jag min present av The N family och dom fick min. Jag fick två träningströjer, en pyamas och ett present kort på bio. Blev väldigt glad för dom, men det som gjorde mig mest glad va det fina dom sa till/om mig när vi spelade in en film som dom gör varje år. Vid varje jul så filmar dom en familj i taget, där alla får säga vad dom tyckte va det största/roligaste som hänt under året, och mina v-föräldrar pratade bland annat om mig, och det dom sa gjorde mig väldigt glad! Kunde inte önskar mig en bättre Amerikansk familj! 
Resten av kvällen åt vi bara massa god mat (alldeles för mycket mat), drack gott vin, satt och pratade och barnen lekte med sina nya julklappar. 
Den 25:e började vi med att åka till kyrkan (jag behövde inte, men kände att det kunde vara kul att se vad dom gör där eftersom jag aldrig är där annars, haha). Kan säga att det va en upplevelse i sig... Det hela slutade i alla fall med att min v-familj tyckte den va alldeles för lång och tråkig, så vi gick lite tidigar. På kvällen kom mormorns bror och hans familj över på mat, och för att fira jul med oss. 
Resten av veckan har jag bara umgåtts med familjen, spelat wii i alldels för många timmar med Spencer, jobbat, shoppat, och ätit alldeles för mycket mat... 
Just det, efter att vi hade vart och åkt skridskor hade ett av barnen berättat för sin mamma allt hon hade lärt sig om mig, och sen sa hon: Fast hon hade en speciell dialekt, men det är ju bara för att hon kommer från Las Vegas! Haha!
Jag har i alla fall haft en jätte bra vecka i Michigan, med hela familjen. Dock va det väldigt skönt att komma hem till Chicago igen.
Nu ska jag åkte och träna bort allt jag ätit under veckan, plus hämta ett efterlängtat paket från Svedala!!

(Jag är sämst på att ta kort, jag vet)






Swedish Christmas

Kom precis hem från en mini julafton med "the crew". Vi träffades hos Malin ikväll för att ha en svensk julafton tillsammans. Vi åt svensk julmat, lyssnade på julmusik och spelade julklapps spelet. Till och med julmust och skumtomtar stod på bordet. Det va nog första gången jag fick riktig julkänsla här. Det ligger ingen snö på marken och det är inte alls mycket julpyntning. Ute är det mycket, men inne har man en gran, julstrumpor vid öppnaspisen (väldigt amerikanskt), och ca 1 tomte framme. Mer än så är det inte, inga adventsstakar i fönstret, inga julgardiner eller något sånt... Plus att granen åkte in för mer än 3 veckorsedan, så det känns normalt att ha den där nu, haha. Det va i alla fall en jätte mysig "jul" med tjejerna, och nu ses vi inte förren på nyår eller förren nästa år! 
Barnen har lov nu, så i morgon ska jag jobba nästan hela dagen och den tiden jag har över ska jag försöka packa inför Michigan på onsdag. Tror jag lämnar datorn hemma under den veckan, så GOD JUL!!






Snodde Annas bild.



Birthday!

Har haft en awesome bra dag med mina underbara vänner och med min h-family. I morses tog jag, Anna, Sirri, Malin och Therese tåget down town, köpte några fördelsedags presenter till mig själv, haha. Hade en trevlig lunch på vårat favorit ställe med världens godaste sallad. Fick också två samtal från Sverige, skönt att få höra er via telefonen! Sen tog jag tåget hem vid 4 tiden för att fira med familjen, shit vad underbara dom är! När jag kom hem stod Emila i en jätte fin klänning, smycken och hårband. Hon hade klätt upp sig bara för min skull. Satt och spelade lite spel med dom ett tag, och sen kom alla fram till mig med kort som dom alla gjort, jätte gulliga. Sen fick jag presenter av hela familjen, fick ett par hunter strumper, och två fina tröjer från GAP. S och M hade skrivet ett jätte fint kort till mig också. Satt sedan med dom när dom åt (jag skulle ut och äta senare så åt inte då), och sedan sjöng dom för mig och så åt vi tårta. Efter det va det dax för barnen att sova och jag åkte iväg till Jerry's för god mat med tjejerna. Satt på en mysig restaurang med god mat och med bästa tjejerna, perfekt avslut på dagen. Fick också en parfym från Victoria secret som jag önskat mig, och ett presentkort från top shop, så jag kan köpa ett par skor som jag vill ha därifårn, tack tjejer!
Nu sitter jag bara och väntar på att ett paket från Sverige ska anlända, men tack i förväg och tack för korten och allt annat! Har i alla fall haft en kanon bra dag, Ni är BÄST!! ♥ (btw glömde självklart kameran hemma idag)










S.I.C.K

Jag som hade tagit mina off dagar för att vara med tjejerna hela helgen, och för att fira min födelesdag. Och så har jag istället legat sjuk hela dagen. Perfekt!! 
I morgon är jag dock frisk varelse jag vill eller inte...

LA fitness

Avslutade måndags kvällen med två timmar träning med Malin. Började gårdagen med ett spiningpass, och nu väntar jag på Malin så vi kan börja denna dagen med ett träningspass också. Goodbye fat!! 
I dag bjuder USA på Borås väder, det bara öser ner med regn...

Winter!

Åååh, jag skulle nästan gör vad som helst för att få snö, sol och några dagar med snowboard just nu! Det finns ju nästan inget bättre än att sätta sig i en varm stuga uppe i sälen efter en hel dag ute i backen.
Och så vill jag ha tillbaka mitt långa hår också...

 


Christmas, down town & B-party

Igår (lördag) firade jag jul för första gången detta året. Min v-pappas föräldrar har bott här hela helgen, och sen kom hans syskon och deras familjer över på brunch, och för att fira en tidig jul med oss. Det va jätte mysigt och det kändes precis som en svensk julafton, förutom att vi inte hade köttbullar, prinskorvar, janssons och kalleanka, haha. Jag har träffat Mikaels mamma 2 gången sedan jag kom hit, och hon hade tagit sig tid att sticka en halsduk och köpt ett presentkort på target till mig, så gulligt!! Efter att vi firat jul tillbringade jag alldeles för mycket tid inne på mitt rum, plus skype med Simone i 5 timmar, haha. Efter att Sirrban slutat jobbet kom hon och hämtade upp mig så åkte vi och hade myskväll ute hos Anna hela kvällen.
I dag har vi vart down town och shoppat hela dagen. Köpte färdigt alla julklappar, nyårs klänning, och massa massa mer grejer till mig själv. Köpte bland annat yttligare en morgonrock, har köpt på mig 4 stycken sedan jag kom hit, och jag har aldrig i hela mitt liv använt morgonrock innan. Nu vet jag inte om jag skulle klara mig utan dom... 
När vi var färdiga med shoppandet tog vi tåget ut till Glencoe för att fira Veronica som fyllde år i fredags. Vi fick ett jätte fint VIP rum på en italiens restaurang, och efter det åkte vi alla 16 tjejer hem till henne för dessert.
Just det, i morses när jag stod i badrumet och gjorde mig iordning hörde jag att det började pipa i hela huset. Så antog att dom missuppfattade mig igår och trodde att jag sov någonannstans. Så när jag gick ut från badrumet gick alarmet på i hela huset, hann dock som tur va springa upp och stänga av det innnan det hann koplas någonstans.
Glömde också min kamera hemma idag, när jag behövde den som mest... Men snor lite kort från tjejerna en annan dag. Nu ska jag sova så jag orkar med en ny vecka med jobb!


New years eve!

Nu har vi bokat hotell down town på nyår! Att fira nyår i Chicago, USAs tredje största stad med världens bästa tjejer, det kan ju inte bli annat än en awesome night!


 


Just shake it of!

Denna veckan har jag haft en liten dipp... Fråga mig inte varför för det har jag inget svar på. Men när man är på andra sidan atlanten utan sin familj, sina vänner, helt enkelt utan allt man är van vid, antar jag att det är ganska normalt. Jag har inte hemlängtan, men jag saknar allt hemma så otroligt mycket. Det enda som gör att jag kan hålla kontakten med alla hemma är via datorn, tack gode gud för den! Tror också att det är först NU jag insett vad jag ingetligen har gjort, att flytta hit var ett inpulsbeslut för mig.
Allt är dock bättre än vad jag någonsin kunde önskat mig, men det är det som är grejen med att vara här. Allt är helt seriöst nästintill perfekt, och ändå är man i bland "deprimerad", I still don't get that!
För någon dag sedan satt jag också och tänkte på hur mycket jag glömt från Sverige.
Hur smakar Svenska mat, framför allt frukost, youghurt och musli.
Hur känns det att köra en normal stor bil med manuell växel.
Jag känner inte längre att vattnet smakar klor.
Hur känns det att krama mina syskon.
Hur ser trafik skyltarna ut.
Ingenting känns långt borta längre.
Dock va det detta jag ville med att komma bort från Sverige ett tag. Man uppskattar allt hemma så grymt mycket mer än vad man gjorde innan. Men shit jag lever verkligen livet här borta och jag älskar det!



svenska vs engelska

Tror nästan jag lärt mig mer nya svenska ord än engelska sen jag flyttade hit. Eftersom alla vi tjejer bor på olika ställen i Sverige, använder vi olika ord för massa grejer. Det va tex ingen som viste vad ordet sytligt betyder, vilket jag trodde alla viste, haha. Siri Säger vasken till soporna, vilket vi andra tycker är samma sak som diskhon. I går när i satt hos Anna sa hon: "Är det ingen av er som blvit snöpurrad någon gång"? Alla brast ut i skratt och det hon menade va mula, haha. Men det sjukaste är nog ändå vad Cilla säger till julgranskula... PUMLA!! Haha! Så nu har jag lärt mig ännu mer Svenska också, tar nog dock tillbaka att jag lärt mig mer svenska än engelska, det vore ju sorgligt om det va sant...
Inte för att detta handlar om språket, men igår när vi vaknade upp hos Malin satt jag och Anna och pratade om vad man jobbar i för kläder här. Så helt plötsligt säger Anna: "Men Jenny vad jobbar du med igentligen"?, Vi får skylla på att hon va trött, haha.




fjärde december

Har haft en totalt kaotisk, konstig, men samtidigt en bra helg. I lördags förmiddag åkte jag down town med hela familjen för julfirande med Mikaels jobb. Det va i en jätte fin lokal i ett museum, med live band mm. När vi kom hem tog jag det bara lungt ett tag och sen skulle jag jobba från 6 - 10. Allt började bra tills Suzanne och Mikael åkte hemifrån. Emilia hade klagat på att hon hade ont i magen ett tag, och vi alla trodde att det va för att hon ätit för mycket eller något sånt. Men självklart inte... När jag skulle ta upp henne till sitt rum började hon spy ner hela trappan. Och för er som inte vet det, så har jag två fobbier och en av dom är spya. Får total panik, börjar gråta och sätter Emilia i badrummet och ringer sedan föräldrarna. Som tur va hade dom inte hunnit åka så lång så Suzanne va hemma snabbt igen. Men shiiit, min mardröm blev verklig, kanske låter löjligt. Men så som jag skakade när jag skulle ta henne till badrummet har jag nog aldrig gjort. 
Det slutade i alla fall med att alla somnade, Emila mådde bättre, Suzanne kunde åka igen och hennes föräldrar som va här på besök hela helgen kom hem tidigare än väntat, så jag tog mitt pick och pack och åkte hem till Anna. Kvällen slutade dock hemma hos Malin kl 4 am... 
Vi sov i ca 3 timmar och i dag har vi vart down town hela dagen (8 timmar). Skulle shoppat julklappar, men riktigt så blev det inte, eller fick köpt två i alla fall, resten blev till mig själv. Vi fick också se en krock mitt i Chicago. Vi stod vid ett övergångsställe och dom krockade bara några meter från oss. 
Efter att vi vart down town tog vi tåget hem till Anna för adventsmys, och nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
God natt!!



Siris kort.


Malins kort.









Welcome back!

Har inte haft hemlängtan på väldigt lång tid... But today did it hit me in my face agian! It will probably go away with the wind, men ville bara säga att jag saknar er!
Idag har jag dock haft en väldigt bra dag, jobbade mellan 7-9 am, åkte direkt till gymet med Malin och mötte upp Anna, Cilla och Madde. Sen tränade vi i två timmar, och lunchade i ca 2 timmar också. Började inte jobba igen förren 6 pm, så va bara med tjejerna hela förmiddagen och sedan åkte jag hem och tog det lungt. I morgon ska vi på något julfirande, och efter att jag slutat ska jag hem tilll Anna, så får vi se vart kvällen slutar... På söndag ska vi alla tjejer åka down town och julshoppa, och sen ska vi hem till Anna och fira advent. Sjukt att det redan är December!!
Tänkte på det innana idag, det känns som jag redan har hela mitt år planerat (dom 9 månaderna jag har kvar)
- December, min födelsedag, michigan, jul, nyår down town.
- Januari, Inget planerat. Förmodligen "en spara pengar månad"
- Februari, Inget planerat.
- Mars, Florida
- April, Inget planerat än, kanske åka till Simone i Cali?
- Maj, Inget planerat. Besök från Sverige?
- Juni, Inget planerat, men antar besök från Sverige?
- Juli, Sista hela månaden i Chicago, vilket betyder umgås med tjejerna, sola och bada, down town, shoppa, och allt som har med USA och Chicago att göra.
- Augusti, Sista månadenoch veckorna på mitt år i USA (dock beroende på om jag ska resa den 13:e månaden eller inte), sen kommer jag hem till Sverige igen!
Och någonstans här emellan pratade vi tjejer om att åka iväg någonstans tillsammans också.

Vipps, där va the homesickness gone with the wind... När man ser det så här så är jag ju snart hemma igen, även om det är 9 månader kvar!! 


RSS 2.0